Cantlos

Cantlos’ Kamermuziekconcert

Cantlos

Zondagmiddag 5 april vertolkt  het internationale ensemble Cantlos – bestaande uit musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest – een gevarieerd kamermuziekprogramma in de kerk in Deil. Aisling Casey (hobo), Berdien Vrijland (altviool), Derk Lottman (viool) en Douw Fonda (cello) spelen het Kwartet voor Hobo en Strijkers in F Groot, K. 370 van Mozart, het Strijktrio in Bes Groot, D. 581 van Schubert en het Kwartet voor Hobo en Strijkers van Gordon Jacob.

Cantlos, naar de Gallische kalenderperiode ‘de tijd voor zang’, bestaat uit vier professionele musici die het podium delen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO). De Ierse hoboïste Aisling Casey trad na haar conservatoriumopleiding  aan de Hannover Hochschule für Musik und Theater op met Nigel Kennedy Vivaldi’s en Bachs dubbelconcerti voor hobo en viool, heeft de premières gespeeld van kamermuziek voor hobo van verschillende componisten als Theo Loevendie en Ian Wilson. Ook is ze naast haar werk bij het NedPhO solohoboïste bij de Radio Kamer Filharmonie.

Violist Derk Lottman studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Hij trad op als solist met diverse kamerorkesten en maakte deel uit van diverse kamermuziekensembles in binnen- en buitenland. Op dit moment is hij eerste violist bij het NedPhO.

Altvioliste Berdien Vrijland studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, maakte daarna twee jaar deel uit van heet Europees Gustav Mahler Jugend Orchester. Tegenwoordig treedt ze naast haar baan bij het NedPhO regelmatig op in verschillende kamermuziekformaties.

De Amerikaanse cellist Douw Fonda  volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music en bij Timothy Eddy in New York. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in Boston en New York.  Sinds 1994 woont Fonda in Nederland waar hij specialiseerde in het bespelen van de barokcello met Jaap ter Linden. Vervolgens soleerde hij onder meer bij het barokorkest van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel speelt hij in verschillende kamermuziekensembles in en buiten Nederland, en is hij als tweede plaatsvervangend aanvoerder verbonden aan het NedPhO

Agenda

Geen evenementen gevonden!