Peter en de Wolf – Eolian Ensemble met verteller Max Douw

Het Eolian Ensemble bestaat uit vijf blazers, werd opgericht in 2004 en was sindsdien te gast in een reeks Nederlandse concertzalen, waaronder het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, de Stadsgehoorzaal Leiden, het Chassé Theater Breda, de Toonzaal in ‘s-Hertogenbosch en het Concertgebouw in Amsterdam. Het gezelschap was ook herhaaldelijk via Radio 4 te beluisteren.
Op zondag 10 oktober 2010 speelde het Eolian Ensemble het fameuze Zondagochtendconcert van AVRO Radio 4, dat tevens live werd uitgezonden.
Naast tal van reguliere programma’s specialiseerde het Eolian Ensemble zich in kindertheatervoorstellingen. De groep werkte in dit verband samen met diverse acteurs en regisseurs, onder wie Edwin Rutten, Beppe Costa en Gijs de Lange.
In 2009 presenteerde het Eolian Ensemble samen met Orkater de voorstelling De Verb(l)azing. Eerder maakte de formatie een aantal kindertheatervoorstellingen in opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest. De musici van het Eolian Ensemble zijn naast hun werk in deze groep verbonden aan verschillende Nederlandse orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Holland Symfonia en Combattimento Consort Amsterdam.

Het ensemble bestaat uit de volgende leden:

  • Karin Leutscher, fluit
  • Cécile Rongen, klarinet
  • Anita Janssen, hobo
  • Lies Molenaar, hoorn
  • Birgit Strahl, fagot

Kerk Deil, aanvang 15.30 uur
Entree € 10.00 (+ drankje)

Agenda

Geen evenementen gevonden!