Quartetto Narrazione “La Dolce Musica”

Sopraan Nicole Fiselier en Marit Vliegenthart (viool), Sanne de Graaf (cello) en Arjen Verhage (theorbe/luit) vertolken tijdens dit intieme concert werken van componisten Monteverdi, Corelli, Vivaldi, Purcell en Huygens.

‘La Dolce Musica’ toont de invloed van Italiaanse componisten als Monteverdi, Corelli en Vivaldi op de Europese klassieke muziek in de Gouden Eeuw. Aan het begin van de zeventiende eeuw ontstaan er een aantal nieuwe muziekstijlen in Italië. Zo ontwikkelen Monteverdi en Caccini het ‘moderne’ zingen, waaruit de huidige opera is voortgekomen. De viool en cello vinden hun oorsprong in dezelfde tijd, en er ontstaat een solistische, virtuoze speelstijl. Componisten als Purcell en Huygens worden direct geïnspireerd door deze ontwikkelingen.

Quartetto Narrazione bestaat uit vier professionele musici met elk een passie voor oude muziek. Sopraan Nicole Fiselier zingt hoofdrollen in grote operaproducties van onder andere de Nationale Reisopera en Holland Opera, en werkt als soliste mee aan oratoria en liedconcerten. Violist Marit Vliegenthart treedt regelmatig op als soliste en speelt in diverse kamermuziekformaties. Ook speelde ze met grote orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Nieuw Sinfonietta en het Zürich Kammerorkester. Celliste – en initiatiefnemer van Muziek op de Dijk – Sanne de Graaf speelt als plaatsvervangend aanvoerder bij de Philharmonie Zuidnederland – het voormalige Brabants Orkest. Ook speelde ze regelmatig bij Combattimento Consort Amsterdam en verschillende kamermuziekensembles, onder andere met Emmy Verhey. Arjen Verhage is gespecialiseerd in het bespelen van twee Renaissance-instrumenten: luit en theorbe. Zijn voorkeur gaat uit naar Nederlandse klassieke muziek van de zeventiende eeuw. Hij is regelmatig te horen in verschillende samenwerkingsverbanden: met zangers (o.a. het Huygens Duo), in grotere oratoria, in opera en zelfs in moderne muziek.

Kerk Deil, aanvang 20.15 uur
Entree  € 15,-/ CJP € 7,50

Agenda

Geen evenementen gevonden!