Filmklassieker Frankenstein met live muziek

, 27 jan 2018 - 18:00 uur - De Pluk, Geldermalsen

Zaterdag 27 en zondag 28 januari presenteren LingeFilm & Muziek op de Dijk de filmklassieker ‘Frankenstein’ met live muziek van het James Whale Orchestra. In deze originele blockbuster uit 1931 zien we hoe Henry Frankenstein met zijn assistent op lijkenjacht gaat om nieuw leven te scheppen. Dit loopt helemaal uit de hand als zijn assistent bij de universiteit een abnormaal stel hersenen haalt en Frankenstein een monster creëert.

De horrorfilm naar de gelijknamige roman van Mary Shelly wordt live begeleid door Ernst Paul Fuchs (piano), Carla Bos (harp), Mattias Naegele (cello), Maarten Jansen (altviool), Anna Sophie Torn (viool) , Panayiotis Ioannou (samples en muziekproductie) en Oliver Parr (componist en dirigent). Al benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk dan even de trailer hier.

Oude film met nieuwe soundtrack
Het James Whale Orchestra, opgericht door Oliver Parr en vernoemd naar Frankensteins filmregisseur, speelt live muziek bij oude filmklassiekers die van origine geen soundtrack hebben. In de jaren twintig dachten de producers van de belangrijkste Hollywoodstudio’s nog dat soundtracks die bij filmmusicals werden gemaakt, een modegril zouden zijn. Het tegendeel bleek waar … Vorig jaar had het gezelschap een succesvolle tournee met Nosferatu (1927). Nu bijna negentig jaar na verschijning van Frankenstein geven de live muziek en samples een heel nieuwe kijkervaring bij deze horrorklassieker.

Zes musici van toporkesten
‘Frankenstein’ wordt live begeleid door de volgende musici. Oliver Parr, componist en dirigent van het James Whale Orchestra, heeft met het Remix Ensemble optredens verzorgd in heel Europa. Ook trad hij als gastcellist op met Holland Symfonia, Amsterdam Sinfonietta, het English Touring Opera met het ASKO/Schönberg-ensemble en het London Philharmonic Orchestra. Carla Bos is al meer dan tien jaar lang harpiste van het Remix Ensemble. Ook maakt ze deel uit van verschillende ensembles. Pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagoaka. Hij is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers tijdens concoursen en kamermuziekfestivals. Daarnaast is Fuchs als pianist verbonden aan het Trio Dame Blanche en begeleidt hij operaworkshops bij het Muziektheater in Amsterdam. Maarten Jansen studeerde viool aan het Utrechts conservatorium bij Keiko Wataya, Lex Korff de Gidts en Wiktor Liberman en altviool in de Verenigde Staten. Hij werkt sindsdien als violist en altviolist in verschillende Nederlandse symfonieorkesten. Cellist Mattias Naegele studeerde in Düsseldorf bij Johannes Goritski en is veelvuldig te beluisteren op nationale en internationale podia, zowel als solist als in kamermuziekensembles. De jonge talentvolle violiste Anna Sophie Torn rondde twee jaar geleden haar opleiding aan het conservatorium in Tilburg met onderscheiding af. In verscheidene orkesten treedt Anna Sophie Torn op als concertmeester, zoals in het Autunno Ensemble en in Weekend Opera Utrecht. De violiste speelde bij het Orkest van het Oosten, het Asko|Schönberg, de Nationale Reisopera en het Magogo Kamerorkest. Panos Ionnou, studeerde in Los Angeles, werkte als DJ en runt nu in Nederland zijn eigen muziekproductiestudio.

Reserveer nu via www.lingefilm.nl. De kaarten gaan snel:
Za 27 januari 20.30 uur/zo 28 januari 15.00 uur Film + muziek: € 15,00 (€ 12,50 met FanPas)
of
Za 27 januari 18.00 uur Film + muziek + Horrormaaltijd: € 31,50 (€ 29,00 met FanPas)

Locatie
De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen