Belinfante Kwartet

Belinfante Kwartet fotograaf Meinke Jong

“Muziek bevat alles in een gesublimeerde vorm. Alle menselijke gevoelens komen tot uiting: liefde, vreugde, verslagenheid en dood. Alles kan uitgedrukt worden door  muziek. Het slechte, het goede, het angstaanjagende. Het is van onszelf. Wij maken het, wij componeren het, wij voeren het uit.”
– Frieda Belinfante

 

 

 

 

Het Belinfante strijkkwartet werd in 2016 opgericht en heeft sindsdien door heel Nederland en Europa opgetreden. Met als doel het delen van muziek met een breed publiek, combineert het Belinfante Kwartet de kern van het strijkkwartet-repertoire met minder bekende werken. Momenteel is het kwartet ‘Quartet in Residence’ bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie waar ze lessen volgen van Marc Danel en vele gastdocenten. Ze hebben de afgelopen tijd onder meer masterclasses gevolgd bij Eberhard Feltz, Oliver Wille (Kuss Quartet), het Quatuor Diotima, Johannes Meissl, Pavel Fischer en Gregor Sigl (Artemis Quartet).

Met hun naam eert het kwartet Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.

Op het programma bij Muziek op de Dijk brengt het kwartet werken van Joseph Bologne, Haydn en Ravel.

Concertinformatie
Datum: zaterdag 26 november
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: kerk van Enspijk, Molenkampstraat 2, Enspijk
Entree: €15 voor volwassenen | €7,50 kinderen tot 12 jaar/CJP
Reserveren: via het reserveringsformulier of per email

Agenda

Geen evenementen gevonden!