Duets with Jim

‘Duets with Jim’ is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op. Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. Andrea van Beek Duets with Jim

Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid.

Haar verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is,
de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van
onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood.

Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

Andrea van Beek studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent, Amsterdam Baroque Choir en sinds 1999 in Cappella Amsterdam. Ze werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek , waaronder onlangs “Mariken” van Calliope Tsoupaki.
Daarnaast is zij als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en geeft ze workshops bij o.a. Buitenkunst.
Ze houdt ervan op uiteenlopende plekken te werken en verschillende muzikale stijlen te combineren. De voorstelling “Duets with Jim” is voor haar het belangrijkste dat ze ooit gemaakt heeft, het is een standbeeld voor haar zoon.

AANVANG CONCERT: 20:15 uur

LOKATIE: Kerk te Deil, Deilsedijk 25

ENTREE (inclusief drankje na afloop):
€ 15,- Volwassenen
€ 7,50 Kinderen tot 12 jaar / CJP

RESERVEREN:
Klik hier om te reserveren
Mailen kan ook naar [email protected]
of bellen naar 06-40485804

Agenda

Geen evenementen gevonden!