Dupont, Roinishvili en van den Brink

Het nieuwe seizoen van Muziek op de Dijk start 4 oktober met afwisselend programma.

Jeroen Dupont en Ketevan Roinishvili spelen Castillo Interior van de hedendaagse Letse componist Pēteris Vasks. Voorts het duo van Zoltán Kodály, gecomponeerd in 1914 met als inspiratiebron de volksmuziek van het Hongaarse platteland. Na de pauze hoort u de sonate voor viool en cello van Maurice Ravel. Deze sonate is in 1920 geschreven als aandenken aan de in 1918 overleden componist Claude Debussy.

Jeroen Dupont, die studeerde bij onder andere Coosje Wijzenbeek, Herman Krebbers, Vera Beths en Jean-Jacques Kantorow in Parijs, won in 2003 het Davina van Wely Concours en in 2007 het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Hij viel op omdat hij naast zijn buitengewone muzikaliteit en zijn uitstekende instrumentale beheersing ook als persoon iets bijzonders uitstraalde: eigenzinnigheid met een grote gevoeligheid en originaliteit.

Jeroen Dupont maakte regelmatig zijn opwachting in de Kleine Zaal van het Concertgebouw– zo speelde hij daar in 2019 eigen werken en de Tweede vioolsonate van Bartok- en op podia elders in het land.
“een bezielde viooltoon , majestueus, integer,vurig en vooral loepzuiver en bloedserieus. Violistische vulkaanuitbarstingen, sobere melancholie, razende dubbelgrepen, warmbloedige passages”
Dit waren woorden waarmee Wenneke Savenije in juni van dit jaar het spel van Jeroen omschreef in een recensie na een soloconcert van hem in de Waalse kerk in Amsterdam.

De Georgische celliste Ketevan Roinishvili won diverse internationale prijzen waaronder de Georgian National Competition en ontving in 2013 de Radio 4 studiebeurs in de Dutch Classical Talent Competition 2013. Ook in 2016 was Ketevan geselecteerd voor de ‘New Masters on Tour’-serie.

 “Volksmuziek staat aan de basis van alle muziek en raakt mij door de puurheid en omdat het ongekunsteld is. Dit is ook hoe ik mijzelf als musicus zie en hoe ik mijn kunst wil beoefenen. Ik kan alleen muziek spelen vanuit mijn muzikale intuïtie en ik volg hierin altijd de natuurlijk flow van de muziek.”

Klik hier voor een impressie van Ketavan Roinishvili

Bert van de Brink speelt improvisaties op het prachtige oude kerkorgel van Deil en behoeft in de Betuwe geen introductie, hij woont er  al jaren en is een goede bekende bij Muziek op de Dijk. Met zijn overrompelende muzikaliteit zal hij ongetwijfeld voor verassingen gaan zorgen. Het oude orgel zal nog nooit zo geklonken hebben!

Deze middag belooft het een bijzonder spannend geheel te worden!

Vanwege covid-19 maatregelen kunnen we maar 40 kaarten verkopen: reserveren is verplicht en tijdig reserveren aan te raden als u erbij wilt zijn!

LOCATIE Kerkje van Deil, Deilsedijk 25

AANVANG 15:30 uur en 17:00 uur (zie het mailbericht van 1 oktober welk tijdstip u verwacht wordt)

ENTREE
€ 15,- Volwassenen
€ 7,50 Kinderen tot 12 jaar / CJP

RESERVEREN – UITVERKOCHT

COVID-19 maatregelen
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten;
– Ga thuis naar het toilet. Er is beperkt toiletgelegenheid beschikbaar;
– Handen desinfecteren bij betreden locatie;
– Houd u zich aan de 1,5 meter-maatregel, tenzij u in één huishouden woont.

Wij hopen u in goede gezondheid te kunnen verwelkomen!

Agenda

Geen evenementen gevonden!