Ensemble Flinkis met “Nordic Lights”

Ensemble Flinkis  is een vocaal kwartet met een mix van musici met een Nederlandse, Oost-Europese en Noorse achtergrond. Zij leerden elkaar leren kennen tijdens hun studie aan verschillende Nederlandse conservatoria en bij producties van ‘De Nationale Opera’ in Amsterdam. Met het programma Nordic Lights brengen ze muziek uit Noordelijke landen. Ze nemen u mee op een reis door tijd, tradities en talen. Het programma bevat werken voor een a-capella kwartet, maar u gaat de zangers ook horen als solist, als duo of trio. U hoort bekende en minder bekende schatten uit het muzikale landschap van het Noorden.

Ensemble Flinkis bestaat uit:

De Nederlandse tenor Thomas de Bruijn studeerde bij Hubert Delamboye. De Bruijn heeft gewerkt met o.a. Christophe Rousset, Pierre Audi, Lotte de Beer en Miranda van Kralingen. In 2017 maakte Thomas zijn debuut bij De Nationale Opera met de rol van 2de Ombre D’Inferno in de Madrigalen productie in regie van Pierre Audi. Bij Opera Zuid maakte hij zijn roldebuut in 2015 met de rol van Le Remondado in een jeugdproductie van de opera Carmen. De afgelopen jaren was hij ook te zien in het ensemble van Opera Zuid. In 2019 zong De Bruijn de rol van Lyonel in de opera Martha in Schloss Kammeroper Rheinsberg (Duitsland), de rol van Tassilo in de operette Gräfin Maritza in het Stadsstheater Zoetermeer en de rol van Tamino in een concertante uitvoering van Die Zauberflöte tijdens een festival in Amsterdam. Dit jaar zong De Bruijn de rol van Pang in de opera Turandot in de Stadsschouwburg in Velsen. Ook is Thomas regelmatig op het concertpodium te vinden. Op dit moment is hij verbonden als freelance koorlid aan De Nationale Opera.

Bas-bariton Matthijs Schelvis is in 2016 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam alwaar hij les kreeg van bariton Pierre Mak en correpetitor Jan-Paul Grijpink. Tijdens zijn studie deed hij ervaring op bij de Dutch National Opera Academy en het Groot Omroepkoor. Matthijs kreeg masterclasses en workshops van o.a. Henk Neven, Ira Siff, Alexander Oliver, Nadine Secunde, Floris Visser, David Prins en Elsina Jansen. Na zijn studie zong Matthijs o.a. de rollen van Colline (La Bohème, G. Puccini), Sarastro (Die Zauberflöte/De Toverfluit, W.A. Mozart), Mother (Die Sieben Todsünden, K. Weill), Plutone (Orfeo Dolente, D. Belli), Ben (The Telephone, G.C. Menotti) en Caiaphas (Jesus Christ Superstar, A.L. Webber). Tijdens het Grachtenfestival van Amsterdam in 2018 zong Matthijs delen uit Sweeney Todd (S. Sondheim) en Agrippina (G.F. Händel). Naast opera zingt Matthijs ook graag het oratoriumen liedrepertoire en klassieke musicals. Verder is Matthijs als freelance zanger verbonden aan het koor van De Nationale Opera, solist bij Bold Opera On the Move (B.O.O.M.) en maakt hij deel uit van het Waterloo Kwartet. Sinds 2016 heeft Matthijs les bij de befaamde zangpedagoog Margreet Honig.

De Russisch-Noorse sopraan, Elizaveta Agrafenina, is hard op weg om erkend te worden voor haar muzikale veelzijdigheid in een breed repertoire. Enkele hoogtepunten uit haar carrière zijn uitvoeringen van Haugtussa van Edvard Grieg, gearrangeerd voor een strijksextet met de beroemde violist Ragnhild Hemsing; Pierrot Lunaire van Schönberg en het veelgeprezen Sjostakovitsj’s Pianotrio Op. 127. Ze maakt deel uit van het Young Artist Program bij de Nationale Opera van Bergen in Noorwegen en heeft sinds 2017 gezongen in verschillende producties, zoals Werther van Massenet en La Clemenza di Tito van Mozart. Elizaveta richtte het ensemble Bosmans & Beyonds op met als doel om muziek van Nederlandse vrouwelijke componisten te promoten. Ze is bekroond met verschillende beurzen om haar muzikale ontwikkeling voort te zetten en ereprijzen voor haaruitmuntend muzikaal vakmanschap.

Irina Scheelbeek-Bedicova is een Moldavische-Nederlandse mezzo-sopraan. Irina’s talent in de uitvoerende kunsten openbaarde zich al op jonge leeftijd. Toen ze zes jaar was begon ze met pianospelen in haar geboorteland, Moldavië. Irina ontwikkelde haar vaardigheden verder in Athene (Griekenland) en behaalde daar haar diploma piano. Vervolgens behaalde ze haar diploma’s in klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Op het conservatorium studeerde Irina klassieke zang bij de bariton Andrew Schroeder. Tijdens haar studie deed Irina ervaring op bij de Dutch National Opera Academy en het Groot Omroepkoor. Irina kreeg masterclasses en workshops van o.a. Wiebke Göetjes, Raymond Modesti, Neil Semer, Carina Vinke, Ekaterina Leventhal en Rixt van der Kooij, Kelvin Grout, Jorge Balça, David Prins en Elsina Jansen. Op dit moment wordt ze als zanger gecoached door Nadine Secunde en Hanneke de Wit. Irina treedt op in operagezelschappen in Nederland, Griekenland en Frankrijk zowel als solist (Agnes in “Die Verkaufte Braut”, Leana in “La Belle Helene”, heks in “Dido en Aeneas, Mère Jeanne in “Dialogues des Carmelites”, Ottone in “L’Incoronazione di Poppea”) als als koorlid. Momenteel werkt ze als freelancer bij het koor van de Nationale Opera.

Concertinformatie
Datum: vrijdag 24 februari
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: kerk van Enspijk, Molenkampstraat 2, Enspijk
Entree: €15 voor volwassenen | €7,50 kinderen tot 12 jaar/CJP
Reserveren: via het reserveringsformulier of per email

Agenda

Geen evenementen gevonden!