Franse Proef & Luister – Bert van den Brink & Gildas Delaporte

Bert van den Brink en Gildas Delaporte

Zaterdagavond 25 maart vertolken pianist en accordeonist Bert van den Brink en contrabassist en chansonnier Gildas Delaporte sfeervolle Franse chansons die Delaporte zelf componeerde op teksten van onder anderen Charles Baudelaire, Victor Hugo en Eugene Mercier. Na afloop van het concert serveert Gasterij de Os en het Paard een heerlijk Frans buffet.

Bert en Gildas

Muzikale duizendpoot Gildas Delaporte is contrabassist bij de Philharmonie Zuidnederland, beiaardier in Oudewater en chansonnier. Georges Brassens is zijn voorbeeld – de grote zaken van het leven met humor bezien. In deze vrolijke en ontroerende voorstelling verbindt hij zijn muzikale talent aan zijn liefde voor literatuur en poëzie uit zijn land van herkomst.

In Bert van den Brink heeft hij een ideale muzikale partner gevonden die de sfeer uit de liedteksten weet te vertalen in prachtige improvisaties op piano en accordeon. Bert van den Brink ontving in 2007 de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Velen zullen zich hem herinneren door zijn onvergetelijke muzikale bijdrage aan de theaterproductie Klei in datzelfde jaar. Van den Brink speelde en speelt o.a. met Gino Vannelli, Toots Thielemans, Dee Dee Bridgewater, Chet Baker, Denise Jannah, Miranda van Kralingen en Cor Bakker. Daarnaast is hij actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, Paul de Leeuw en Denise Jannah e.a. spelen werken van zijn hand.

LOCATIE:  Gasterij ‘de Os en het Paard’, Deilsedijk 73-75, Deil

ENTREE (inclusief welkomstdrankje, (buffet)diner en concertkaartje):
€ 42,50 Volwassenen
€ 25,-  Kinderen t/m 12 jaar

RESERVEREN (verplicht):
Klik hier om te reserveren
Mailen kan ook naar [email protected]
of bellen naar 06-40485804

Op de website van Gildas Delaporte vindt u alle liedteksten met vertalingen: http://www.gildasdelaporte.net/

 

Agenda

Geen evenementen gevonden!