From Berlin to Broadway

Concert & Diner

Op 6 oktober organiseert MuziekopdeDijk een Concert & Diner in Gasterij ‘De Os en het Paard’ in Deil. Andrea van Beek, zang, George Pancras, trompet en Hein Franssen, piano, nemen u mee op een muzikale reis door de jaren ’20, ‘30 en ’40 van de vorige eeuw, een reis van Berlijn via Parijs naar Broadway, New York.

De centrale componist van dit gevarieerde programma is Kurt Weill. De Os en het Paard verzorgt hierbij een heerlijk buffetdiner in stijl.

Kurt Weill werd legendarisch door zijn Dreigroschenoper uit 1928, geschreven met Bertolt Brecht. Nieuw, swingend, wrang en cabaretesk muziektheater dat hen in één klap beroemd maakte. Ook ‘Mahagonny’ en ‘Das Berliner Requiem’ werden grote successen mede door sterzangeres Lotte Lenya (‘Seeräuber Jenny’) met wie Weill tweemaal in het huwelijk trad.

In 1933 werd zijn muziek “entartet” verklaard en via Parijs emigreerde Weil in 1935 naar New York. Zijn muziektheaterstukken werden nu beïnvloed door de stijl van Amerikaanse tijdgenoten als Gershwin, Berlin en Porter. Zijn Broadway musicals zoals ‘Lady in the Dark’ en ‘Lost in the stars’ bevatten jazzy ballads en virtuoze songs.

Uitvoerenden
Toen George Pancras met het Willem Breuker Kollektief en het Zuidelijk Toneel ‘Mahagonny’ van Weill uitvoerde, spraken hij en zangeres Andrea van Beek af ooit iets te gaan doen met Kurt Weills muziek. Nu is het zover en werken ze hierin samen met Hein Franssen.

Andrea van Beek studeerde viool aan het Conservatorium in Arnhem en klassieke zang aan het Haagse Koninklijk Conservatorium. Ze zong in koren als Cappella Amsterdam en werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek. Bij MuziekopdeDijk vertolkte ze eerder de door en voor haar geschreven productie ‘Duets with Jim’. Verder geeft zij zang zangdocente aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

George Pancras studeerde Trompet Jazz en Lichte Muziek aan het conservatorium in Groningen en begaf zich daarna op het pad van de avantgarde jazz. Hij speelde jarenlang met het Willem Breuker Kollektief en nam deel aan talloze muziektheaterexperimenten op festivals als Robodock en Oerol. George heeft een lespraktijk in Tricht en voorzag de Trichtse theaterstukken ‘Het water komt’ (2014) en ‘Wind’ (2017) van muziek.

Hein Franssen begon na zijn pianostudie aan het Brabants Conservatorium als docent aan verschillende muziekscholen. Na als zelfstandig musicus musicus in Amsterdam gewerkt te hebben, is hij actief in de omgeving van zijn woonplaats Culemborg. Hein dirigeert koren, geeft cursussen, begeleidt musici in de klassieke en lichte muziek en is toetsenist en accordeonist bij muziektheaterproducties en musicals.

Wij verwachten een ‘roaring evening’!
Reis mee met Kurt Weill van het cabaret en muziektheater uit Berlijn van de twintiger jaren naar de musicals op Broadway in de jaren veertig. Geniet van een prachtig concert van swingende muziek uit roerige tijden en een heerlijk buffetdiner.

AANVANG 18:00 uur

LOCATIE:  Gasterij ‘de Os en het Paard’, Deilsedijk 73-75, Deil

ENTREE (concert & diner): UITVERKOCHT
€ 40,–   Volwassenen
€ 32,50 Kinderen tot 12 jaar / CJP

 

Agenda

Geen evenementen gevonden!