James Oesi & Diamanda Dramm

Contrabassist James Oesi en violiste Diamanda La Berge Dramm spelen samen oude en moderne stukken. Een mix van klassieke muziek van onder andere Bach en Biber en moderne muziek van Edgar Meyer en Willem Breuker.

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument.

In 2001 neemt James op zijn twaalfde voor het eerst contrabasles, nadat hij als kind al piano en viool speelt in zijn woonplaats Johannesburg, Zuid Afrika, waar hij opgroeit. In mei 2012 studeert James met een 10 met aantekening af op het Koninklijk Conservatorium Den Haag, dat eindexamen werd later bekroond met de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Zijn studie was een unicum: hij is de enige contrabassist ooit die een masters solo contrabas studeert in Den Haag. Voor zijn studie bij Quirijn van Regteren Altena krijgt hij het Huygens Scholarship, de meest prestigieuze studiebeurs van Nederland, en steun van The Countess of Munster Musical Trust uit Engeland.

Oesi heeft al op veel bekende podia en festivals gespeeld. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. Luister hier naar Oesi op zijn eigen website.

Violist Diamanda La Berge Dramm groeide op in Amsterdam in een milieu waar de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie elkaar raakten. Op haar vierde ontdekte ze de viool als haar instrument. Op haar dertiende bracht ze Raadsels van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw. In mei 2015 behaalde Diamanda haar Master met onderscheiding en won ze de Nicolai prijs voor het meest bijzondere eindexamen.

Ze won de Dutch Classical Talent Tour & Award als eerste solostrijker ooit. Alleen met je viool op het podium. Dat was zelfs bij Dutch Classical Talent nog niet vertoond. Dan heb je meer dan talent, dan ben je een podiumkunstenaar, een performer, iemand die iets meer kan dan muziekstukjes ten beste geven. Ze switcht moeiteloos tussen oud en nieuw. Ze kent haar klassiekers maar kreeg in 2013 ook de John Cage Award voor haar bijdrage aan hedendaagse muziek.
Meer over Diamanda Dramm:Diamanda Dramm

LOCATIE Kerkje van Deil, Deilsedijk 25

AANVANG 20:15 uur

ENTREE (inclusief drankje na afloop)
€ 15,- Volwassenen
€ 7,50 Kinderen tot 12 jaar / CJP

RESERVEREN
Via het reserveringsformulier
Mailen kan ook naar [email protected]
of bellen naar 06-40485804

Agenda

Geen evenementen gevonden!