Klezmer – Michel Marang en Peter van Os

Peter van Os en Michel Marang

Vrijdag 14 november opent Muziek op de Dijk het nieuwe muziekseizoen met een klezmerconcert van klarinettist Michel Marang en accordeonist Peter van Os. Zij stelden een mooi programma samen van het feestelijke en tegelijkertijd melancholieke Jiddische muziekrepertoire, waarvan De Volkskrant de lyriek en allure roemde en Het Brabants Dagblad schreef “Marang en Van Os spelen geen instrument, ze zijn hun instrument … muziek als het leven zelf …” Een voorproefje van het concert is te zien op www.michelmarang.nl Tijdens het concert worden de wereldberoemde foto’s van de Russisch-Amerikaanse fotograaf Roman Vischniac geprojecteerd die het joodse leven in Oost-Europa vlak voor de Tweede Wereldoorlog in beeld brengen.

Michel Marang studeerde klarinet bij Walter Boeykens en Hans Deinzer en specialiseerde zich niet alleen in klassieke muziek, klezmer en theater, maar ook in hedendaagse muziek. Hij toerde door heel Europa, Rusland, Oekraïne, India, het Midden-Oosten, Mexico en de Verenigde Staten en is als gastdocent verbonden aan het Moskous Conservatorium. Hij speelde klezmer op festivals in binnen- en buitenland, onder andere als lid van de ensembles Odessa Express en L’Chaym.

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Hij werkte mee aan diverse muziektheaterproducties, onder andere van het Noord-Nederlands Toneel, Het Filiaal en Frank Groothof. Als studiomuzikant speelde hij muziek in voor verschillende Nederlandse speelfilms en componeerde/arrangeerde hij voor cd-, tv-, video- en theaterproducties . Hij speelde veelvuldig in symfonieorkesten en, net als Michel Marang, in de balkan-ensembles L’Chaym en Odessa Express.

AANVANG CONCERT: 20:15 uur

LOKATIE: Kerk te Deil, Deilsedijk 25

ENTREE (inclusief drankje na afloop):
€ 15,-  Volwassenen
€ 7,50 Kinderen tot 12 jaar / CJP

RESERVEREN:
Klik hier om te reserveren
Mailen kan ook naar [email protected]
of bellen naar 06-40485804

Agenda

Geen evenementen gevonden!