Mozart’s Strijkkwintet & Sinfonia Concertante

Muziek op de Dijk opent het concertseizoen met het prachtige Mozarts Sinfonia Concertante en strijkkwintet. Zes professionele musici met een indrukwekkende staat van dienst bij Nederlandse en buitenlandse symfonie-orkesten en ensembles treden op in de Deilse kerk, het mooiste concertzaaltje in de regio. Het concert maakt deel uit van het gratis toegankelijke festivalprogramma Muzikale Monumenten 2017.

Hoogtepunten uit Mozarts oeuvre

De klassiek geschoolde strijkers spelen deze middag Mozarts Sinfonia Concertante KV 364 in Es in een bijzondere bewerking voor viool, altviool en strijkkwartet en een van Mozarts grootste kamermuziekwerken: het strijkkwintet in C, KV 515.

Zes musici uit toporkesten

Violiste Elisabeth Perry studeerde aan de Yehudi Menuhin School in Londen en trad al op 13-jarige leeftijd op met Menuhin in de prestigieuze Royal Albert Hall. Op dit moment is Perry

concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en speelt ze o.a. kamermuziek met het Rietveld Ensemble.

Altviolist Richard Wolfe volgde zijn conservatoriumopleiding in New York, waar hij studeerde bij Dorothy DeLay en Walter Levin. Na vijf jaar te hebben gespeeld bij het Israëlisch Kamerorkest, kwam de altviolist begin jaren tachtig naar Nederland. Sinds die tijd speelt Wolfe bij het Nederlands Kamerorkest, waar hij is aangesteld als aanvoerder en solo-altviolist.

Violiste Saskia Otto studeerde in Londen, New York en Amsterdam, waar ze haar opleiding uitvoerend musicus afrondde bij Vera Beths. Otto speelde bij het Gustav Mahler Jugend Orchester en volgde de Academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Op dit moment speelt de violiste bij het London Symphony Orchestra en diverse kamermuziekensembles; ook remplaceert ze regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouworkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerorkest.

Maarten Jansen studeerde viool aan het Utrechts conservatorium bij Keiko Wataya, Lex Korff de Gidts en Wiktor Liberman en altviool in de Verenigde Staten. Hij werkt sindsdien als violist en altviolist in verschillende Nederlandse symfonieorkesten.

Altvioliste Floor Feleus studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam, waar ze studeerde bij Asdis Valdimarsdottir, Richard Wolfe, Mikhail Zemtsov en Ron Ephrat. Al tijdens haar studie speelde ze bij het Promenade Orkest, het Balletorkest en Rotterdam Sinfonia. Op dit moment studeert Feleus aan de Europese Orkest Academie in Götenburg bij Johanna Perssson; daarnaast speelt ze regelmatig bij de Zweedse opera en verschillende ensembles.

Celliste Sanne de Graaf studeerde aan het Utrechts conservatorium bij Michel Roche. Na haar afstuderen won ze een beurs om twee jaar aan de befaamde Julliard School in New York te studeren. Terug in Nederland studeerde ze kamermuziek bij Gregor Horsch aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Naast haar baan als plaatsvervangend aanvoerder cello bij de Philharmonie Zuidnederland maakt ze deel uit van verschillende kamermuziekensembles en speelde ze met onder andere met Emmy Verhey, Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel. Daarnaast is ze al acht jaar de drijvende kracht achter de concertserie van Muziek op de Dijk in haar woonplaats Deil.

Locatie en meer informatie

Zondag 3 september, 15.30 uur

Kerk te Deil, Deilsedijk 25

Entree: gratis (reserveren is niet nodig)

Zie ook www.muzikalemonumenten.nl

Agenda

Geen evenementen gevonden!