Benefietconcert: claveciniste Liubov Titarenko uit Oekraïne

Met een prachtige uitvoering van de opera ‘La Voix Humaine’ op 4 maart jongstleden, hadden we ons concertseizoen afgesloten. Maar de toestand in de wereld vraagt om méér voix humaine- oftewel menselijke stem. Daarom organiseert Muziek op de Dijk op zondag 15 mei een extra concert met soliste Liubov Titarenko. Liubov is claveciniste uit Oekraïne, die onlangs, zoals zovelen, vluchtte voor het oorlogsgeweld. Eind april komt ze vanuit Polen naar Nederland en Muziek op de Dijk wil haar steunen en haar stem laten horen.

Liubov behaalde haar Master of Art als pianiste aan de National Music Academy van Oekraïne als studente van de befaamde Alexander Lysokon. Zij studeerde clavecimbel aan dezelfde academie. Ook promoveerde zij als musicologe. Ze is een veelgevraagd soliste in Oekraïne, Europa en Turkije. Ze ontving de Extraordinary Music Talent Award van de Austria Barock Akademie, won de eerste prijs Harpsichord Solo Playing en Grand Prix in Solo with Orchestra bij het international clavecimbel-concours in Ruvo di Puglia, Italie. Tevens won zij eerste prijzen bij zowel XVII Torneo Internazionale di Musica in Turijn, de Ukrainian Harpsichord competition Primus enter pares, de eerste prijs bij Music without borders en ze werd finaliste bij Prix Annelie de Man 2021 in Amsterdam.

Op 15 mei worden werken van Marchand , Rameau en een kleine Oekraïnse Suite uitgevoerd, en zal Liubov met Sanne de Graaf (cello) een sonate van Vivaldi ten gehore brengen. Een bijzonder onderdeel van het programma zal de uitvoering van het stuk Exigeant zijn, geschreven door Hawar Tawfiq, geboren in Irak en vooraanstaand Nederlands componist. Hawar zal een kleine introductie geven over tonale en atonale muziek en zal vertellen over het stuk Exigeant.

U kunt nu reserveren voor dit bijzondere concert! Alle opbrengsten gaan naar het goede doel, de kerk stelt het gebouw ter beschikking.

Concertinformatie
Datum: zondag 15 mei
Aanvang: 15.30 uur
Locatie: Kerk van Enspijk, Molenkampstraat 2, Enspijk
Entree: €15 voor volwassenen | €7,50 kinderen tot 12 jaar/CJP
Reserveren: via het online reserveringsformulier of per email naar [email protected]

Agenda

Geen evenementen gevonden!