Nieuwsgierige Neus

Schoolvoorstellingen

Vier musici nemen kleuters mee op een deze muzikal ontdekkingsreis.
Een voorstelling die past bij de rijke fantasie van de kinderen; eenvoudig en een beetje spannend.

Iedereen is van nature nieuwsgierig, maar in hoeverre je hier gehoor aan geeft verschilt per persoon. De voorstelling ‘Nieuwsgierige Neus’ gaat over Ninus, een meisje dat verder durft te kijken dan haar neus lang is. Daarom wordt ze ook wel Nieuwsgierige Neus genoemd. Ze heeft voor haar verjaardag een viool gekregen, maar ze kan er nog niet zo veel mee. En ze wil zo graag met haar muzikale ouders mee gaan spelen. Hoe moet dat nu? Ze wordt uitgenodigd om op reis te gaan en ervaart dat de wereld spannend, vreemd, leuk en vooral heel groot is. Lukt het haar om door te zetten en zal ze uiteindelijk de weg naar huis terugvinden?

Muziek op de Dijk diende een initiatiefvoorstel in  voor het “leefbaarheidsbudget” van de gemeente Geldermalsenen… won! Het budget is een subsidie die beschikbaar wordt gesteld voor maatschappelijk/culturele initiatieven. En daarmee bent u als basisschool ook winnaar, want Muziek op de Dijk wil dat het budget ten goede komt aan muziekonderwijs in de gemeente.

Op dinsdag 25 en woensdag 26 september 2018 spelen vier professionele musici van philharmonie zuidnederland 4x de muziektheatervoorstelling “Nieuwsgierige Neus” voor leerlingen van groep 1, 2 en 3.

De kleutergroepen van uw school kunt u daarmee een geweldig cadeau geven!

De voorstelling is een prachtige muzikale ontdekkingsreis aangepast aan de fantasie van het jonge kind: eenvoudig , ontroerend èn een beetje spannend. Maar zoals in echte sprookjes loopt ook dit verhaal goed af. De leerlingen zijn voorbereid door het digitale lesmateriaal dat u ter beschikking wordt gesteld; ook zijn er prachtige “kijkkastjes” met prenten uit de voorstelling te leen.

U kunt de trailer van de voorstelling en het lesmateriaal via onderstaande links bekijken.

Per voorstelling is er plaats voor 85 kinderen op verschillende locaties, afhankelijk van welke scholen zich aangemeld hebben. Wellicht vragen we u om uw gym- of speelzaal ter beschikking te stellen.

Wilt u een voorstelling met uw groepen 1/2/3 bijwonen? Uw school kan zich tot 7-7-2018 aanmelden per mail: [email protected] . Maar vol is vol!

Met vragen over de voorstelling en organisatie kunt u ook bellen met 06 33038977

https://www.philharmoniezuidnederland.nl/educatie/primair_onderwijs/groep_1_2_nieuwsgierige_neus/

https://www.philharmoniezuidnederland.nl/cms_files/File/Lesbrief%20leerkrachten_Nieuwsgierige%20Neus.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=–HB9Rc0Yw0

 

Agenda

Geen evenementen gevonden!