‘Promenade’ – een avond Franse chansons

‘Promenade’- een avond Franse chansons

Vrijdag 30 mei sluit Muziek op de Dijk het seizoen af met ‘Promenade’, een avond Franse chansons. Gildas Delaporte en accordeonist/pianist Bert van den Brink vertolken chansons die Delaporte gecomponeerd heeft op teksten van Charles Baudelaire, Victor Hugo en Eugene Mercier.

Bert en Gildas

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzikale duizendpoot Gildas Delaporte is contrabassist bij de Philharmonie Zuidnederland, beiaardier in Oudewater en in juli te horen op de Domtoren in Utrecht en bij gelegenheid chansonnier. Georges Brassens is zijn voorbeeld – de grote zaken van het leven met humor bezien. In deze vrolijke en ontroerende voorstelling verbindt hij zijn muzikale talent aan zijn liefde voor literatuur en poëzie uit zijn land van herkomst. In Bert van den Brink heeft hij een ideale muzikale partner gevonden die de sfeer uit de liedteksten weet te vertalen in prachtige improvisaties op piano en accordeon.

Bert van den Brink ontving in 2007 de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Velen zullen zich hem herinneren door zijn onvergetelijke muzikale bijdrage aan de theaterproductie Klei in datzelfde jaar. Van den Brink speelde en speelt o.a. met Gino Vannelli, Toots Thielemans, Dee Dee Bridgewater, Chet Baker, Denise Jannah, Miranda van Kralingen en Cor Bakker. Daarnaast is hij actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, Paul de Leeuw en Denise Jannah e.a. spelen werken van zijn hand.

Kerk Deil, aanvang 20.15 uur

Entree volwassenen € 15,-/kinderen tot en met 12 jaar € 7,50 (inclusief drankje en hapje na afloop)

Klik hier om te reserveren

Agenda

Geen evenementen gevonden!