Geannuleerd: Radio Walvis

Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar het stoere Inuit-meisje Pilu heeft haar eigen verhaal dat ze graag wil doorvertellen. Ze gebruikt hiervoor een taperecorder, waarmee ze – ‘Tsjik tsjik: Dit is Radióóóó Walvis!’ – haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die luisteren wil.

Radio Walvis is een geestige vertelling gebaseerd op een eeuwenoud Inuit-sprookje, verteld in een volledig gerecycled decor, dat verwijst naar de problematiek van de plastic soep. Een voorstelling met enerzijds een maatschappelijk thema, de plastic problematiek, en anderzijds een krachtig verhaal over binding en loslaten.

Kijk hier hoe leuk het is: trailer op YouTube

Met:
actrice
Eva Meijering
fluit Alice Poulussen
klarinet Roger Niese
cello Anneloes de Hooge

Radio Walvis is een productie van philharmonie zuidnederland in co-productie met Schippers&VanGucht
regie Jellie Schippers, vormgeving Myriam van Gucht, tekst Jorieke Abbing, compositie thema-muziek Kobe Proesmans, muziekarrangementen Roger Niese, musical coach Tomas de Smet en Kobe Proesmans
met dank aan Carly Ray Heatcote, Intervlag, de kinderen van STORMKOP voor het gejutte plastic.

Agenda

Geen evenementen gevonden!