Skazka Kwartet – Beethoven 131

Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartetlandschap. Skazka (ска́зка) is het Russische woord voor sprookje, en dat is precies wat het kwartet nastreeft: het vertellen van verhalen. Als winnaars van het Storioni Concours 2022 speelden zij de afgelopen seizoenen in grote Nederlandse zalen, waaronder het Concertgebouw Amsterdam.

​In hun eigen voorstelling  Beethoven ‘131’ staat het veertiende strijkkwartet van Ludwig van Beethoven centraal, het was één van de laatste strijkkwartetten die hij voltooide. Het is een werk waar Beethoven zelf erg trots op was en de muziekwereld sindsdien heeft gefascineerd. Franz Schubert vond het zo mooi, dat hij het op zijn sterfbed nog één keer wilde horen, en zei toen: “Nach diesem Werk, was bleibt uns noch zu schreiben?”

​Het werk bestaat uit zeven delen, waarbij ieder deel een ander aspect van het leven weergeeft. Tussen de delen lezen de leden van het Skazka Kwartet brieven van Beethoven voor die een inkijk geven in zijn leven. Van een hartstochtelijke liefdesbrief tot het testament van Heiligenstadt, waarin hij overweegt om zijn leven te beëindigen maar uiteindelijk besluit om dit niet te doen omdat hij nog zoveel muziek wil schrijven; hij kan de wereld niet verlaten voordat hij dit heeft voltooid.

Concertinformatie
Datum: zondag 20 oktober
Tijd: 15.30 uur uur
Locatie: Kerk van Enspijk, Molenkampstraat 2, Enspijk
Entree: €15 voor volwassenen | €7,50 voor kinderen
Reserveren: via het reserveringsformulier of per email

Agenda

Geen evenementen gevonden!