Tapdance met Marije Nie en strijkwartet

Zondag 26 september vertolken de internationale topmusici Marije Nie (tapdance), Tomoko Katsura, Nicolas Ortiz violen, Michiel Holtrop altviool, en Douw Fonda cello in de kerk van Deil een familieconcert met een nieuw doorbrekend combinatie van tapdance en strijkkwartet.

Op het programma staan onder andere een strijkkwartet van Mozart kv. 80, Ierse Reel ‘Molly on the Shore’, Borodine’s Nocturne, Czardas van ‘Die Fledermaus’, en andere selecties van Johan Strauss en Scott Joplin.

Tapdanseres Marije Nie is muzikant met haar voeten: een dansende percussionist. Haar tap is een intense symbiose van muziek en dans: het ritme dicteert de beweging en de beweging bepaalt het geluid. Marije is thuis in veel verschillende soorten muziek: jazz, geïmproviseerde muziek, wereldmuziek, (hedendaags) klassieke muziek, experimentele electronica en dance. Zij heeft een grote liefde voor improvisatie en het experiment en is altijd op zoek naar nieuwe vormen en combinaties. In 2007 won zij de Jur Naessens Muziekprijs voor vernieuwing in de muziek. Meer informatie en filmpjes van Marije Nie en info over haar taplessen op www.marijenie.com

Kerk Deil, aanvang 15.30 uur
Entree volwassenen € 12,50/kinderen tot en met 12 jaar € 5,- (inclusief drankje)
Kinderopvang à € 2,- per kind aanwezig.

Agenda

Geen evenementen gevonden!