Topvioliste Emmy Verhey

Zaterdag 7 maart speelt topvioliste Emmy Verhey werken van o.a. Tsjaikovsky en César Franck in de sfeervolle kerk van Deil. Zij wordt op de vleugel begeleid door Paul Komen. Het is een unieke kans om haar indrukwekkende vioolspel nog eenmaal in de Betuwe te beluisteren; eind 2015 beëindigt ze haar muzikale carrière.

Entree: volwassenen € 15,- en kinderen tot 12 jaar / CJP € 7,50 (inclusief drankje na afloop)

Emmy Verhey poster fotoVioliste Emmy Verhey heeft eigenlijk geen introductie nodig. Al meer dan een halve eeuw is ze een internationale vedette. Vanuit grote professionaliteit en integer, artistiek idealisme weet de violiste haar spel steeds te vernieuwen. Haar repertoire is opmerkelijk divers en toont haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Al op haar 17e bracht zij het tot finaliste van het prestigieuze Tsjaikovsky Concours in Moskou. Een jaar later won zij het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, waardoor zij in staat was om een jaar lang te studeren bij David Oistrach. Als soliste trad zij op met dirigenten als Chailly, Dorati, Haitink, Kersjes, Marriner, Vonk, De Waart, Fournet, Benzi, Entremont, Spanjaard en Janson. Zij concerteerde samen met onder anderen Yehudi Menuhin, Igor Oistrach, Misha Maisky, Antonio Meneses, Youri Egorov en Janos Starker. In 1991 was zij mede-oprichter van Camerata Antonio Lucio.

Pianist Paul Komen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn. Hij vervolgde zijn opleiding in de Verenigde Staten: bij György Sandor in New York en bij György Sebok in Bloomington, Indiana. In 1989 maakte hij zijn debuut in de Carnegie Hall in New York en de National Gallery in Washington. Sinds 1990 bespeelt hij behalve de moderne vleugel ook historische instrumenten. Dit heeft geleid tot vele concerten op internationale festivals als de Dresder Musikfestspiele, het Festival voor Oude Muziek Utrecht en Musiqua Antiqua in Barcelona. Met het Orkest van de 18e Eeuw o.l.v. Frans Brüggen maakte hij sinds 2000 diverse internationale tournees met pianoconcerten van Beethoven en Mozart. Ook speelde hij met het Orchestre des Champs Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe. Naast zijn solo-optredens geeft de pianist veel kamermuziekconcerten en vormt hij een succesvol pianoduo met de Georgische pianiste Nata Tsvereli. Sinds 2011 is hij artistiek leider van het Peter de Grote Festival, het grootste kamermuziekfestival met summer academy van Noord Nederland.

Aanvang voorstelling: 20.15 uur (duur: 60 minuten)

Locatie: kerk te Deil, Deilsedijk

Agenda

Geen evenementen gevonden!