Treurnis, Tranen & Troost

Rosina Fabius en Elvire Beekhuizen

***deze voorstelling is momenteel uitverkocht. Stuur graag een mailtje aan [email protected] als u op de wachtlijst geplaatst wil worden****

Mezzo-sopraan Rosina Fabius en sopraan Elvire Beekhuizen brengen werken van Couperin, Purcell, Händel en Bach ten gehore, begeleid door muzikanten Nienke van der Meulen (hobo), Cassandra Luckhardt (violoncello) en Vaughan Schlepp (orgel).

Cassandra Luckhardt heeft een uitgebreide internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus en docent voor cello en viola da gamba. Al jarenlang is zij niet alleen overal in Europa te horen, maar ook in China, Australië, Japan, Rusland, Israël en de VS. Haar discografie omvat onder meer viola da gambarepertoire van Couperin en J.S. Bach. Cassandra studeerde achtereenvolgens in
Ohio, San Francisco, Parijs en Den Haag en won gedurende haar studie vele prijzen. Cassandra speelt op een cello van Sebastian Kloz uit Mittenwald van ca.1760.

Als klein meisje zat Nienke van der Meulen al uren naast haar vader op de orgelkruk en kreeg ze de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Samen muziek maken bleek het allerleukst, en daarom was de blokfluit een logische keuze. Al vroeg werd haar talent opgemerkt en ging ze als 15 jarige naar de jeugdopleiding van het conservatorium. Gezegend met een goed stel hersens stond ze vervolgens als 19 jarige voor een moeilijke keuze, naar de hoofdopleiding van het conservatorium of toch muziek-wetenschap studeren? Ze koos uiteindelijk voor het laatste maar het duurde niet lang voordat ze het muziek maken begon te missen, en toelating deed tot het conservatorium van Utrecht. Twee studies combineren bleek pittig, maar niet onmogelijk en uiteindelijk slaagde ze met prachtige cijfers voor beide studies. In die tijd hoorde ze de mooie klanken van de barokhobo en besloot er een studie aan te wijden. In een recordtempo had ze het onder de knie, onder de bezielende leiding van Antoine Torunczyk aan het conservatorium in Parijs. In haar laatste jaar specialiseerde ze zich in de klassieke hobo, ook in Parijs. Tijdens haar studie speelde ze al met toporkesten uit de hele wereld zoals Les Concerts Spirituel, Les Arts Florissants, Concerto Copenhagen en Amsterdam Baroque Orchestra. Na haar studie kreeg ze een vaste plaats in het Amsterdam Baroque Orchestra en speelt ze met orkesten zoals de Nederlandse Bach Vereniging, Concerto Copenhagen, Les Arts Florissants en het Gabrieli Consort.

Vaughan Schlepp behaalde aan de Eastman School of Music te New York zijn bachelor’s en master’s degrees ‘magna cum laude’ voor piano. Zijn belangstelling voor historisch geïnformeerd uitvoerings-praktijk bracht hem naar Nederland om o.a. klavecimbel bij Gustav Leonhardt te studeren. Schlepp heeft een druk concertpraktijk als klavecinist, continuo speler en uitvoerder op historische en moderne vleugels en hij geeft concerten, lezingen en masterclasses over de hele wereld. Hij heeft tevens een groot aantal radio-, televisie- en cd-opnames gemaakt. Hij heeft als solist met orkesten in Nederland, Australië, Rusland en Amerika gespeeld, en hij treedt regelmatig op in kamermuziekverband. Schlepp is tevens actief als repetitor, muzikaal leider, arrangeur, muziek redacteur en adviseur.

Concertinformatie
Locatie: Kerk van Deil, Deilsedijk 25, Deil
Aanvang: 20.15 uur (inloop vanaf 20.00)
Entree: € 15,- Volwassenen | € 7,50 Kinderen tot 12 jaar / CJP

Reserveren
Via het online reserveringsformulier of per email naar [email protected].

COVID-19 maatregelen
Voor iedereen geldt dat wij bij binnenkomst een coronacheck doen. Wij vragen u hierbij om de volgende informatie:

  • een geldende QR code via de coronacheck app of een geprinte versie hiervan
  • uw ID bewijs, de naam hierop dient overeen te komen met de naam in de coronacheck-app

Vanwege de extra controles, zouden wij het op prijs stellen als u er op tijd bent. Op het balkon hebben wij tevens 8 plaatsen-op-afstand gereserveerd voor diegenen die zich niet prettig voelen om dichtbij andere gasten te zitten.

Agenda

Geen evenementen gevonden!